Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

De Boet Dino Experience

De Boet Dino Experience

Gigantisch, angstaanjagend, grote tanden, uitgestorven en vooral heel indrukwekkend… dit móet wel over dinosaurussen gaan! En die vind je binnenkort in, jawel, De Boet! Door ons gehele tuincentrum staan vanaf 27 juli namelijk levensgrote dino’s om te bewonderen. Mocht je nog een interactief uitstapje zoeken voor de kinderen tijdens de vakantie, dit is ‘m!

Wist je dat...?

Wist je dat de eerste dinosauriërs maar liefst 230 miljoen jaar geleden ontstonden? Dat is een tijd terug! Over een lange periode ontwikkelden zich duizenden verschillende soorten dinosauriërs, zowel plantetend als vleesetend. En die planten, daar staat ons tuincentrum vol mee. Van tuinplant tot kamerplant, zelfs voor grote bomen kun je bij De Boet terecht. Wij vonden ons tuincentrum dus een perfecte verblijfsplek gedurende de zomer voor zeven levensgrote dino’s.

Doe mee met onze speurtocht

Op zeven verschillende locaties in ons tuincentrum zijn vanaf 27 juli dus dinosaurussen te vinden. Ook hebben we bijbehorende speelgoedartikelen op onze kinder-/speelgoedafdeling. Zo scoor je de mooiste dinosaurusknuffels en puzzels. Bovendien kun je meedoen met onze interactieve dino speurtocht. Je haalt je stempelkaart bij de Infobalie en het avontuur start meteen in onze Buitenkas, waar je ons tuincentrum binnenkomt. Als jij álle zeven voetafdrukken van onze dinosaurussen weet te verzamelen én je stempelkaart weer inlevert achter de kassa’s met jouw gegevens erop maak je kans op een supertoffe dinoprijs!

       

Welke dinosaurussen kun je bewonderen?

Iedereen die ook maar een beetje dol is op dinosaurussen, heeft natuurlijk zijn of haar favoriet. Wij zijn daarom benieuwd wat jouw lievelingsdino is van alle zeven dino’s die je bij De Boet kunt vinden. Bij elke dinosaurus plaatsen we een informatiekaart, waarop je alles kunt lezen en leren over deze specifieke dino. Zo vertellen we o.a. hoe groot de dino was, hoe zwaar, uit welk tijdperk de dino kwam en wat ze aten. Kom jij ook je kennis testen? We verklappen alvast welke dino’s in ons tuincentrum vakantie komen vieren…

TYRANNOSAURUS REX

Deze angstaanjagende dinosaurus was een van de grootste vleesetende landdieren OOIT! Dankzij zijn 30 cm lange tanden, zeer goede ogen en een enorme bijtkracht kon een gebeten prooi niet meer ontsnappen. Maar had de T-Rex zelf ook iets te vrezen?

BRACHIOSAURUS

Deze gigantische dino kon met zijn lange nek de hoogste blaadjes van de bomen eten. Lukte dat niet? Dan drukte hij de boom gewoon omver! De Brachiosaurus was zó zwaar dat de grond trilde als hij langs liep. Omdat de Brachiosaurus zo groot was, had hij geen natuurlijke vijanden.

TRICERATOPS

De Triceratops was zwaar gebouwd en had 2 lange hoorns boven zijn ogen en 1 op zijn neus. Ze pasten goed op hun kroost en bij gevaar vormden ze een beschermende cirkel om hun kinderen heen. Bijna alle roofdieren waren bang om met de Triceratops te vechten. Zelfs de T-Rex won niet altijd van de Triceratops…

 

       

ACHELOUSAURUS

De achelousaurus was een viervoetige herbivoor met een papegaaiachtige snavel, een ruwe baas (verhoogd benig gebied) op de snuit en nog twee achter de ogen en twee hoorns aan het uiteinde van zijn lange benige nekkraag. Wat vind jij... Lijkt zijn kop meer op een vogel of een vis?

MONOLOPHOSAURUS

De Monolophosaurus lijkt als middelgrote dinosaurus misschien minder gevaarlijk, maar niets is minder waar. Net als bij een draak lopen de scherpe stekels van zijn kop naar het uiteinde van zijn staart en met zijn sterke poten loopt hij langs de waterkant om elk moment een prooi te kunnen grijpen…

PTERANODON

Dit vliegende reptiel was een soort pelikaan, maar dan met vleugels die aan een vleermuis doen denken. Zo vond de Pteranodon de eieren van andere dino’s erg lekker om op te eten. Hij vloog dicht over het water en schepte er met zijn bek allerlei soorten zeedieren uit. Zou jij het aandurven hém te voeren?

SMILODON

Wow, kijk die enorme tanden eens! Dit is een sabeltandtijger met twee grote sikkelvormige hoektanden van wel 30 centimeter. Sabeltandtijgers waren katachtigen die 2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden rondliepen op de aarde. Sabeltandkatten, zoals de sabeltandtijger, kwamen in heel Amerika en Europa voor. Zonder sabeltanden lijkt hun schedel verdacht veel op die van een huiskat…

Met deze diversiteit aan dino’s móet je wel even met de kids langskomen bij De Boet vanaf 27 juli. De dino's zijn te bewonderen tot en met 25 augustus!
Post jij ook een selfie met een van onze dino’s? Plaats dan #deboetdinoexperience en tag @tuincentrumdeboet, wie weet zie je jouw selfie terug op onze social media!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: