Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00

Achtertuin inspiratie

Achtertuin inspiratie

Het is algemeen bekend dat je in de herfst en winter het beste je tuin kunt aanleggen, maar waarom wachten met het aanpakken van je tuin? Het voorjaar en de zomer lenen zich namelijk perfect voor veranderingen aan de look en feel van je achtertuin. Met een aantal kleine aanpassingen kan jouw tuin een compleet andere sfeer krijgen. Van je bestrating tot aan je schutting en van je tuinmeubel tot aan verlichting of de kleinste accessoires, bij De Boet vind je het grootste assortiment van Noord-Holland voor jouw tuin. Om je te helpen hebben met zoeken en het maken van een keuze, hebben wij bij De Boet een aantal hippe achtertuin ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo blijf je makkelijk up-to-date met de nieuwste tuintrends.

    

Als je een nieuwe look voor je tuin wil maar geen groene vingers hebt is een veranda een goede optie. Het maakt een lege oftewel kalere tuin snel knus en gezellig. Dat niet alleen, omdat het een buitenkamer is kan hij helemaal naar jouw smaak ingericht en aangekleed worden. Creëer een loungekamer met comfortabele tuinmeubelen voor een relaxte zomerdag of een zonnige werkkamer voor als je toch van het weer wilt genieten tijdens je thuiswerkdag. Voor de chefs onder ons is er zelfs de optie om te kiezen voor een geheel aangeklede buitenkeuken. Heb je al een veranda of overkapping, maar ben je erop uitgekeken? Geen probleem. Een nieuwe inrichting kan het verschil maken. Denk hierbij aan frisse kussens, hightech Solar verlichting, knusse tuinkachels of een nieuwe tuinset! Kortom, de opties zijn eindeloos.

Is je tuin al bijna perfect, maar lukt het niet om die ene muur mooi op te vullen? Denk erover na om een tuinposter op te hangen. Deze stevige posters hebben mooie printjes en kunnen jouw tuin helemaal afmaken. Als je fan bent van tropische stranden, prachtige bergen, helemaal zen wordt van Japanse tuinen of toch geniet van Italiaanse sferen... Er zit altijd wel een poster bij die perfect bij jou past.

    

Elke tuin heeft eens in de zo veel tijd een opfrisser nodig. Om een compleet nieuwe sfeer te creëren zijn planten een perfecte keuze. Kies voor een nieuwe haag, breng kleur in je tuin met bloesems of bloemzaden of kies voor een aantal klimplanten. Een andere populaire keuze is het aanleggen van een wildbloemenstrook of perkgoed. Dit is makkelijk te doen met wildbloem mengsels, de meeste mengsels zitten in strooibussen. Lees de instructies goed door voor de mooiste (en de meeste) bloemen. Het hoeven natuurlijk geen wildbloemen te zijn. Petunia’s, de zonnehoed, leeuwenbekjes, anjers en goudsbloemen zijn slechts een paar vrolijke voorbeelden. Net als bij veranda’s zijn de opties hier ook eindeloos.    

Als je warmte en gezelligheid mist, kan een terrashaard, vuurkorf of vuurtafel een goede aanwinst zijn. Nodig vrienden uit voor een borreltje en zit nog uren na zonsondergang gezellig rond een brandend vuurtje, rooster marshmallows met de kids of gebruik het als achtergrondverlichting tijdens een overheerlijk diner. Terrashaarden zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Zorg er wel altijd voor dat de haard op een stabiele ondergrond geplaatst wordt.

     

Om rust in de tuin te creëren kun je kiezen voor een waterornament. Waterornamenten voegen een unieke sfeer toe aan je tuin. Het stromende water zorgt ervoor dat je kunt ontspannen na een drukke dag, ook kan het een fijne blikvanger zijn in een al mooi ingerichte hoek van je achtertuin. Een groot aantal waterornamenten hebben ingebouwd LED licht om ook na zonsondergang jouw tuin te laten stralen.

Je kunt altijd terecht bij Tuincentrum De Boet voor nog meer inspiratie op het gebied van wonen, tuin en sfeer. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: